Yhdeksäs Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali järjestetään Ylistarossa, elokuvateatteri Matin-Tuvassa 20.–22.11.2015. Festivaalin teema on Yrittäjyys.

Festivaalivieraiden – ohjaaja Jouko Aaltonen, ohjaaja Teppo Airaksinen, tuottaja Jarkko Hentula, ohjaaja Mika Koivusalo sekä dokumenttiryhmän Tytti Kuusinen, Tiia Koivuaho ja Onni Venäläinen – alustamat elokuvat lisäävät katsojien ymmärrystä.

Jouko Aaltosen Tunteiden temppelit, Tytti Kuusisen Pohjanmaan univormu, Jörn Donnerin Armi elää!, Anssi Luoman Ylistaron Halpa-Aitta ja Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä kuvaavat yrittäjyyttä.

Klaus Härön Miekkailija, Pawel Pawlikowskin Ida ja Antti J. Jokisen Kätilö antavat valoa lähihistorian varjoihin. Leviathan ja Valkoinen raivo ovat ajankohtaisia ja ajatuksia herättäviä. Napapiirin sankarit 2:ssa ja The Walkissa ei anneta periksi.

Elokuvamusiikin toivekonsertissa – Hyvät, pahat ja toivotut – kuullaan, kuinka musiikki voi ohjata katsojan mielikuvia. Trio Cinema (pianisti Raili Peltonen, sellisti Jussi Peltonen ja huilisti Maria Besis) soittaa unohtumatonta elokuvamusiikkia eri vuosikymmeniltä.

Festivaalin järjestävät elokuvateatteri Matin-Tupa ja Elokuvayhdistys Filmiä ja valoa ry. Festivaali saa tukea Taiteen edistämiskeskukselta, Alfred Kordelinin säätiöltä, Seinäjoen kulttuurilautakunnalta ja Suomen elokuvasäätiöltä.

Lisätietoja:
Anssi Luoma
Festivaalijohtaja
Elokuvayhdistys Filmiä ja valoa ry.
Elokuvateatteri Matin-Tupa
puh. 050 5566 183

Festivaali-info:

Ohjelmakartta >>

Festivaalielokuvat >>

Festivaalivieraat >>

Lippuvaraukset >>

Festivaali mediassa >>

Valokuvagalleria >>