Juliste2011Yleisö, elokuvat ja elokuvien tekijät kohtasivat toisensa viidennellä Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalilla elokuvateatteri Matin-Tuvassa 25.–27.11.2011.

Festivaalin pääelokuvana esitimme uuden kotimaisen elokuvan, Hiljaisuus. Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran julkisesti Ylistarossa. Festivaalivieraiksi saimme elokuvan ohjaajan Sakari Kirjavaisen sekä näyttelijöistä Joonas Saartamon, Lauri Tilkasen, Terhi Suorlahden, Ilkka Heiskasen ja Sinikka Mokkilan.

Festivaaliteema – Ja suurin on ystävyys – syntyi Hiljaisuus-elokuvan pohjalta ja se yhdisti toisiinsa festivaaliohjelmiston elokuvia ja esitelmiä.

Festivaalilla ensi-iltansa saivat myös dokumenttielokuva Särkisyrjässä 1941 (ohjaus Anssi Luoma) ja Ylistaron nuorten videoryhmän lyhytelokuva Louhos (Ohjaus Annukka Saukko ja Jenni Lehtonen).

Ohjelmistoa täydensivät elokuvat Le Havre, Missä kuljimme kerran, Päiväni Margueritten kanssa, Midnight in Paris, Pina (3D), The Social Network, Twilight – Aamunkoi osa 1 ja Kuninkaan puhe sekä kotimainen piirretty Maaginen kristalli (3D).

Rillumarei-elokuva Rovaniemen markkinoilla vei festivaaliyleisön hetkeksi elokuvan eilispäivään. Ennen elokuvaa kuultiin suomalaisen viihteen historioitsijan, Maarit Niiniluodon esitelmä ”Ystävyys rillumarei-elokuvissa”.

Vanhojen elokuvajulisteiden näyttely kertoi rillumarei-elokuvista ja 100 vuotta sitten syntyneestä Esa Pakarisesta.

Festivaalin järjestivät elokuvateatteri Matin-Tupa ja Filmiä ja valoa ry. Festivaali sai tukea Valtion elokuvataidetoimikunnalta, Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta, Suomen elokuvasäätiöltä, Seinäjoen kulttuurilautakunnalta ja Ylistaron asukaslautakunnalta.

Lisätietoja:
Anssi Luoma
Festivaalijohtaja
Elokuvayhdistys Filmiä ja valoa ry.
Elokuvateatteri Matin-Tupa
puh. 050 5566 183

Festivaali-info:

Ohjelmakartta >>

Festivaalivieraat >>

Festivaalielokuvat >>

Festivaali mediassa >>

Valokuvagalleria >>